Anmeldelse skrevet af Leonora Christine Skov

En af de anmeldelser, der har gjort et stort indtryk på mig i de senere år var Leonora Christine Skovs anmeldelse af Henrik Lists bog: Ladyboys (2006), der er en fotobog om Bangkoks ladyboys.  Anmeldelsen blev bragt i Weekendavisen 5. maj 2006 under overskriften “Bimboluderen og sexturisten”.

Skov er formentlig glad for anmeldelsen selv, for det er netop på hendes egen blog, at vi kan finde linket til anmeldelsen under overskriften: Udvalgt litteraturkritik.

Skovs anmeldelse er et karaktermord på List, men vel også en anmeldelse der sparker røv fordi hun så klart tager afstand fra Lists projekt. Jeg vil kun her bringe et enkelt citat fordi man selv kan læse teksten hos Skov.

Skov skriver:
Det kan næppe overraske en eneste, at vor mand i midtlivskrise, den fallerede Berlingske-journalist Henrik List, har kastet sig over denne østerlandske Victoria’s Secret med pikken og kreditkortene først. For i klumme efter klumme har netop Big Man List jo i årevis tiljublet sit eget eskalerende blandingsforbrug af coke og asiatiske sexkillinger på max 25, der spinder, når han knepper dem i røven. Måske forstår man dem godt. Hvem ville ikke spinde, hvis de slap for at se på Henrik List samtidig?

Skov høstede en del debat i bl.a. Weekendavisen. Det kan man sikkert fremsøge på Infomedia.

Skov ER på mange måder et af de sidste fem års litteraturs temaer: offentligheden i en række interviews om, at hun lever sammen med en lidt ældre kvinde, at hun har et anstrengt forhold til sit ophav og den provins, hun er vokset op i placerer hende og hendes privatliv i den medierede offentlighed, som vi har set på den litterære side med fx Erling Jepsen grumme Gram-historier eller Knud Romers: Den, der blinker…

Samtidig demonstrerer hendes bramfri tone også et noget mere afslappet forhold til, hvad man skriver i Weekendavisen end dengang Peter Øvig Knudsen var til jobsamtale hos samme avis, hvor de lod skinne igennem, at de håbede, at han med sin artikelserie på Information om hæmoroider lissom havde lukket luften ud – om man så må sige – af både dette og lignende emner.

Man kan se andre anmeldelser af Henrik Lists bog på Lists egen hjemmeside.

Reklamer
Explore posts in the same categories: 2006

Tags: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: